Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog - studeni 2008
srijeda, studeni 19, 2008

    Pošto smo već nekoliko puta otkad ovaj blog postoji pisali o problematici voda na našem novogradiškom području, odlučili smo ne ponavljati se u smislu „punjenja" Vaših cijenjenih glava s dodatnim informacijama o toj temi (barem ne zasad ). Zapravo, dragi naši čitatelji, 
sad mi tražimo od Vas da nam date povratnu informaciju o tome da li Vas spomenuta tematika uopće zanima.
 
    Konkretno se radi o anketi koju možete vidjeti na lijevoj strani. Anketa se odnosi na akciju u kojoj bi analizirali vodu iz bunara na određenim lokacijama u Novoj Gradiški i okolici, a koju već neko vrijeme planiramo provesti. Iako nam je Bačica i kvaliteta njene vode jedna od većih boljki, odlučili smo je „pustiti" na miru neko vrijeme i posvetiti pažnju zanemarenim bunarima jer se ipak dio pučanstva vodom opskrbljuje i na taj način.
Zašto anketa? Pošto smo već dobili dosta upita, uglavnom od lokalnih „drmaroša", za koga mi to radimo, a  spomenuti za vodu i analizu u istoj rečenici ne žele ni čuti, mi smo se odlučili  pokazati za koga radimo i čija će bit zadnja. Naime, radi se o Vama, našoj tihoj podršci koja se (barem sudeći prema blogerovim statistikama) povećava iz dana u dan. Vi ćete biti ti koji će kroz sudjelovanje u anketi odredit da li će se akcija provesti ili ne. Dobro, nije da se radi baš o našoj čistoj nesebičnosti. Naime, brinemo se i o vlastitom zdravlju
 
  Uglavnom, to je to. Sad je na Vama red. Klik ili ne, to je pitanje. Unaprijed zahvaljujemo!

Vaši "Izvoraši"

ekoizvor @ 06:00 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 9, 2008
     Već smo se mnogo puta osvrnuli na najveću utvrdu našeg kraja. Ovo je još jedan mali skup sličica koje vam poklanjamo ovih (pre)sunčanih dana, te svima preporučujemo posjet našoj prošlosti.

 

Gracanica
Uploaded by ekoizvor
ekoizvor @ 13:43 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, studeni 4, 2008

    Pošto smo se u već par postova deklarirali kao „mali zeleni"(pri tome misleći na ekologiju, da ne bi bilo zabune) pretpostavljam da vam ovaj naslov sugerira to da smo zapravo  doživjeli posjet od  naših imenjaka iz obližnjeg Svemira. Krivo! Naime, radi se o tome da smo prije 10-ak dana kontaktirani od predsjednice Udruge volontera Nove Gradiške, dr. Vesne Oršulić, koja nam je ponudila suradnju u našim podvizima jer se ipak svi mi borimo za isti cilj (i skupa smo jači), a to je poboljšanje kvalitete života u Novoj Gradiški i njenoj okolici. Bez puno rasprave smo se odlučili odazvati, te smo ih posjetili u subotu 25.10.2008. na njihovom štandu koji su postavili u samom centru grada.

foto

    Uglavnom, Udruga volontera Nove Gradiške je nastala u 2. mjesecu ove godine (no još ih pati birokracija), a osnovna djelatnost im je, kao to sami lijepo kažu: „Obavljanje humanitarne djelatnosti s ciljem pružanja besplatne pomoći potrebitima, osiguravanja i poboljšavanja kvalitete življenja djece, mladih, starijih i nemoćnih osoba." Akcijom koju su organizirali pod geslom  „Jabukom do zdravlja i srca naših starih i usamljenih članova", a za donirani prilog su se doslovno dijelile jabuke koje je donirao gosp. Mato Karaš, nastojali su skupiti sredstva za svoj daljnji i što kvalitetniji rad. Nažalost, odaziv na akciju nije bio velik, barem do trenutka kad smo ih mi posjetili. Vjerojatno ljudi koji su u današnje vrijeme sve više opsjednuti kultom mladosti zaboravljaju na to da će im starost kad tad pokucati na vrata. No to je tema za neku filozofsku raspravu, a mi smo ovdje da bi nešto zapravo i učinili (a ne samo filozofirali). Prvo što definitivno moramo učiniti je rad na poboljšanju komunikacije među udrugama jer, kao što smo već napomenuli, skupa smo jači.

ekoizvor @ 12:11 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare