Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog
subota, listopad 3, 2009
Nedavno se digla velika prašina oko apsurdnog prekršajnog postupka protiv udruge Zelena akcija.
Zbog toga smo mi kao udruga osjećali potrebu Zelenoj akciji uputiti pismo potpore, a Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva apel (također poslan u obliku pisma) kojeg donosimo u cijelosti:

PREDMET: Apel

Poštovani!
Upućujemo Vam ovaj apel glede Vašeg nekorektnog odnosa prema “Zelenoj akciji" i njihovog eventualnog kažnjavanja, odnosno tužbe protiv iste udruge, što bi bio skandalozan i nekorektan potez ovoga Ministrastva. Vama je dato povjerenje i mandat od većine birača da svojim radom opravdate svoj izbor i javno povjerenje, kroz moralnu i etičnu politiku zaštite okoliša koja uvjetuje zdravlje i bolju budućnost sadašnje i buduće generacije.
Potpuno je neprihvatljivo da u ovoj situaciji, kad se cijeli svijet okreće nužnosti očuvanja okoliša vi podižete tužbu protiv najaktivnije ekološke udruge u Republici Hrvatskoj. Mi ovim apelom podržavamo djelovanje "Zelene akcije" i svih ostalih udruga koje su u službi savjesti radi očuvanja okoliša, kao jedinog i prioritetnog faktora za stvaranje uvjeta opstanka i života na Zemlji. Ujedno vas podsjećamo da vaš zadatak zbog kojeg ste i izabrani, nije vladanje, već služenje i da će Vaše odluke utjecati na zdravlje i boljitak svim budućim generacijama u Republici Hrvatskoj.
Nadamo se da ste svjesni Vaše zadaće i odgovornosti pred svim građanima Lijepe naše.

Srdačan pozdrav!

Članovi Ekološke udruge “Izvor”
ekoizvor @ 18:41 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare