Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog
petak, svibanj 1, 2009

foto

    Ako pratite rad udruge na čijim se stranicama trenutno nalazite, sigurno ste već koji put čuli za kulu Gračanica iznad Baćin Dola i naša nastojanja da to kulturno dobro očuvamo od zaborava i daljnjeg propadanja. Ako nemate blage veze o čemu to ja sad kliknite ovdje i pročitajte malo o čemu se radi, bilo bi šteta ne znati kakve ljepote nas okružuju.

    No, prijeđimo na stvar. Izuzetno nam je drago obavijestiti Vas da je konačno došlo do pozitivnog pomaka (neki bi rekli i skoka ) u smjeru rješavanja problematike kule Gračanica.  Značaj ove građevine prepoznat je od mjerodavnih institucija koje su osigurale dio sredstava potrebnih za njeno očuvanje, a dodijeljena su Planinarskom društvu „Strmac“ koje je također uvijek nastojalo da se nešto po pitanju Gračanice učini. Pošto se s planinarima  već dugo družimo i surađujemo, te ne sumnjamo da će dobivena sredstva utrošiti na pravi način, drago nam je kao da su dodijeljena nama.

    Da se ovome pristupa ozbiljno dokazuje i akcija čišćenja raslinja oko kule održana 18.4.2009. Skup dobrovoljaca za akciju bio je u 8:15 h ispred crkve u Baćin Dolu. Mi smo se naravno odazvali pozivu, a bilo je tu volontera sa svih strana Hrvatske. Bez posebnog dogovora prionulo se poslu, a da dobra organizacija ne ovisi o goničima robova koji vam svaki čas vise nad glavom, nego je produkt dobrih vibracija ljudi ujedinjenih u radu za više dobro, dokazuje i to što se od predviđenih 50% posla odradilo čak 70%. Dakle, sve je proteklo i bolje nego što smo se nadali, radovi su završili oko 13:00 h, a kao nagrada za dobro obavljen posao čekala nas je zakuska-gračanički grah. Mljac!

    Ipak, imali smo jednu nezgodu na radu koju je uzrokovao naš dragi tajnik, inače budući inženjer sigurnosti na radu , a zbog njega nam je Duša skoro ostao okrunjen trnovom krunom. Kako prigodno uz protekle blagdane  Sve u svemu, akcija je protekla iznimno dobro, Duša je preživio svoj trnoviti put do Gračanice , a mi smo spremni za daljnje djelovanje jer je planova za Gračanicu mnogo.  Nadamo se da ćemo i nekoga od Vas, dragi naši čitatelj, ponukati da se pridruži ovoj hvale vrijednoj akciji, a mi ćemo se pobrinuti da  na vrijeme stavimo obavijest o održavanju slijedećih.

Za ostale fotografije kliknite na sličicu ispod:

foto
ekoizvor @ 12:35 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare