Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog
ponedjeljak, veljača 2, 2009

foto
Izvor fotografije: Strange Paths

    Konačno je svanuo i taj dan da mi mirne duše možemo napisati čistu pohvalu lokalnoj političkoj sceni! Iako Europska unija zahtjeva vrlo snažno ekološko djelovanje, malo je primjera stvarnih pomaka na terenu. Prvenstveno zbog vrlo niske ekološke svijesti, uz opravdanja da je općinska blagajna prazna za ozbiljnije ekološke akcije.

    Naravno, uz kvalitetan program mogu se namaći značajna sredstva (prvenstveno iz predpristupnih fondova EU-e), a zatim iz "Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti", i samim time poboljšati kvalitet života u svojoj sredini. Nemojmo zaboravit ni da je ekološki način života dugoročno isplativiji te da osim što štedi našu Majku Prirodu isto tako štedi i naš teško zarađeni novac.

    Upravo takvi primjeri pametnog ulaganja postoje na našem području, a među rijetkim osviještenima su vodeći ljudi Općine Rešetari, Općine Vrbje, Opcine Cernik  i Općine Oriovac . Naime, radi se o projektu postavljanja ekološke rasvjete, zelenih otoka i ekološke izolacije zgrada društvene namjene, a ako želite saznati nešto više o tome kliknite na ponuđene linkove.

Općina Rešetari

Općina Vrbje

Općina Oriovac

    Nadamo se da će se za ovim sjajnim primjerima, koje bismo mogli označiti kao temelje izgradnje kvalitetnije budućnosti, povesti i ostale općine i naravno, Grad Nova Gadiška.
ekoizvor @ 12:59 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare