Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog
utorak, listopad 21, 2008

    Stihovi ovog starog hita legendarnog Led Zeppelina su bili jedino što mi je palo na pamet nakon što me je zvuk alarma probudio u 6:30 h ujutro (inače, radi se o nedjeljnom jutru), 5.10.2008. Zašto baš ta pjesma od mnoštva njihova repertoara?

    Naime, baš tog 5.10.2008. odlučila sam se po prvi put pridružiti svojim kolegama iz „Izvora“ na hardcore planinarenju do najviše točke Slavonije i Baranje, a povodom obilježavanja 17. obljetnice Samostalne psunjske satnije, postrojbe HV-a koja je obranila odašiljač na Psunju. Zbog tih hrabrih ljudi niti u jednom trenutku nije došlo do informativne blokade ovog dijela Hrvatske. Nažalost, neki od njih su tu ostavili i svoje živote, a upravo zbog toga da sjećanje na njih i njihovu žrtvu ne bi palo u zaborav, organiziran je prigodan program i podignuto spomen obilježje sa imenima poginulih boraca. Program je vodio Željko Brčić-Duša, inače jedan od članova „Izvora“, a prigodnim recitacijama su ga upotpunili učenici OŠ „Matija Gubec“ iz Cernika. Uslijedio je domjenak za sve one koji su se odlučili doći, bilo to organiziranim autobusima, osobnim automobilima ili vlastitim nogama po uhodanim planinarskim stazama, i time uveličali ovu svečanost. Mi smo se odlučili za ovo potonje s varijacijom - nismo kročili uhodanim, nego hardcore stazama (bilo je tu i padova i hoda na sve četiri) - tako da je dolazak do okrijepe na vrhu bio još slađi, a uz to smo imali priliku usput uživati u ljepotama Psunja.

    Naravno, odlučili smo to  podijeliti s vama, iako vam moram sugerirati da se barem jednom odvažite na tu pustolovinu i doživite sve te ljepote vlastitim osjetilima. Također vam predlažem da to učinite što prije jer mi se čini da je povelik dio Psunjske flore osuđen na smrt. Nadam se da sam u zabludi i da sam se uspaničila zbog vlastite needuciranosti , ali stvarno ne znam što bi drugo značile  crvene točke na povelikom broju drveća na koje smo nailazili usput. Kao što se kaže „slika vrijedi tisuću riječi“, stoga pogledajte sami, a nadam se da će vam naši komentari dodatno dočarati situaciju ondje, nebu pod oblacima.

foto

foto

foto

foto

Za više fotografija kliknite na slideshow:


ekoizvor @ 20:31 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare