Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog
srijeda, ožujak 18, 2009

foto

foto

    Pošto smo mi „Izvoraši“ poznati kao veliki ljubitelji prirode i njenih ljepota, nastojimo si što češće ugoditi i oplemeniti vlastiti dan boravkom na nekoj od lokacija koje čak i one kojima ekologija nije ni u peti  ostavlja bez daha. Ovo bez daha možete shvatiti metaforički i doslovno jer je uglavnom za dolazak do takvih mjesta potrebno preći određene uspone ili jednostavno malo prošetati što se vjerojatno neće svidjeti onima koji do drugog susjeda idu autom, ali vjerujte mi - isplati se.

    Gdje smo ovaj put obavili nedjeljnu regenaraciju? Naime, radi se o srednjovjekovnoj utvrdi poznatijoj kao Ružica grad, najvećem takvom objektu u našoj Slavoniji, koja je smještena nekoliko kilometara od Orahovice, iznad sela Duzluka. Držat ću se toga da „slika vrijedi 1000 riječi“ i neću Vas više gnjaviti sa vlastitim dojmovima, a za dodatne informacije kliknite na link ispod ili se odvažite otići do samog lokaliteta i doživite ga vlastitim osjetilima.
 
foto

    Nakon što smo detaljno istražili Ružica grad, zaputili smo se prema još jednoj izvanrednoj lokaciji u sklopu Parka prirode „Papuk“, ali o tome u nekom od narednih postova. Iskreno se nadamo da ćemo ovim tekstom potaći istraživački duh u Vama, dragi naši posjetitelji, te da ćete ubuduće Vi nama sugerirati kamo da se zaputimo i o čemu da pišemo.
ekoizvor @ 20:06 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare