Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog
petak, ožujak 27, 2009

  Pošto smo Vas u prošlom postu odveli u prošlost, sad bi bio red da se kao pravi vremenski putnici zaputimo u budućnost , i to vrlo blisku. Naime, željeli bismo usmjeriti Vašu pažnju na 28. ožujak 2009., datum značajan po tome što će se upravo na taj dan u 20:30h obilježiti još jedan Sat Zemlje. Ako do sad niste čuli za ovaj termin nemojte očajavati, radi se o nečemu relativno novom.

  Sat Zemlje je počeo kao pokret građana Sydneya koji su simboličnim gašenjem svih električnih trošila u vlastitim domovima i javnim ustanovama 31.03.2007. u 19:30h željeli poručiti da su svjesni devastirajućeg učinka tekovina  modernog života na naš jedini planet i vlastite odgovornosti u cijeloj toj priči. Poanta ove akcije nije bila povratak u kameno doba, nego jednostavno upozorenje da se počnemo odgovornije odnositi prema onome što baštinimo od naših unuka da ne bi slučajno završili u vječnome mraku. 

  Da ova gesta nije prošla bez učinka živi dokaz je preko 50 milijuna ljudi koji su se slijedeće godine priključili pokretu! Stoga, dragi naši apeliramo i na Vas da 28.03.2009. točno u 20:30h ugasite svjetla, možda se zbog toga nekome upali žaruljicaViše o pokretu možete saznati na http://www.earthour.com
ekoizvor @ 13:35 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare