Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog
utorak, ožujak 31, 2009

    Da pojasnimo odmah u startu-izraz „zeleni val“ u kontekstu ovoga posta nema nikakve veze sa cestovnim prometom, ali nam se učinio kao zgodno ime za nadjenuti akciji koja  kao jedan od ciljeva ima „prebaciti“ svoje sudionike u petu brzinu. No čemu smo se dosjetili ovaj put?

    Uglavnom, radi se o besplatnom edukacijskom tečaju korištenja kompjutera za stariju populaciju, a zasluge za genijalnu ideju ovaj put pripadaju našem Vladi koji je i preuzeo ulogu predavača. Uz  Vladu na predavanjima su uvijek barem dva asistenta koji pomažu polaznicima u što boljem snalaženju na kompjuteru tijekom predavanja. Da bi uklopili ekologiju u tu cijelu priču  uz informatička predavanja polaznici tečaja moći će čuti kako se adekvatno zbrinjava elektronički otpad, zašto je baš takva vrsta otpada posebno opasna, te još mnoštvo savjeta vezanih za uštedu električne energije.  Akcija je počela u utorak 10.03.2009. godine, te je u tijeku, a predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom od 18 do 20h u prostorijama udruge.

    Polaznici ove akcije su članovi Udruge umirovljenika i građani koji su se prijavili preko Udruge volontera. Sad smo već u 4. tjednu predavanja, naši učenici lijepo napreduju, te smo spremni za surfanje . Upravo zbog izraza „surfanje“ koji se koristi kao sinonim za pretraživanje interneta, te ekološkog karaktera edukacije nastalo je ime akcije „Zeleni val“.  Interes za ovaj pilot projekt je velik i već imamo četiri popunjene grupe, te se nadamo da će Grad Nova Gradiška prepoznati koristi takve edukacije.

    Ovim putem se zahvaljujemo svim polaznicima na odazivu na ovaj naš pokušaj da na inače neuobičajen način proširimo ideje moderne ekologije, bez Vaše ustrajnosti to jednostavno ne bi bilo moguće .  Također se moramo zahvaliti i  Stručnoj udruzi za prevenciju socijalno-patološkog ponašanja mladih „Prevencija“ bez čijih kompjutera akcija također ne bi bila ostvariva jer Ekološka udruga „Izvor“ još uvijek u svome vlasništvu nema niti jedan .

    Na kraju možemo samo reći da smo vrlo zadovoljni što smo svoj naum uspjeli ostvariti i time dokazali da se to može usprkos manjku sredstava i potpore od lokalnih institucija, pri tome spajajući mlade, stare i nas ekologe u istome cilju!

foto

foto

foto
ekoizvor @ 12:12 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare