Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog
petak, ožujak 13, 2009

foto

Napretkom tehnike i tehnologije ostvareni su snovi koji su nekada smatrani nezamislivima. Produkt takvog napretka je i program Google Earth (ovdje ga možete skinuti) koji nam omogućuje da iz udobnosti svog doma, a pomoću vlastitog računala, posjetimo svaki kutak našeg prekrasnog planeta. Naravno, bilo bi idealno vidjeti sve te ljepote uživo, ali za one koji nisu u mogućnosti to ostvariti tu je Google Earth.

Nama „Izvorašima“ posebno je postao zanimljiv otkako je jedan od članova naše udruge, mladi gospodin Miroslav Vučković-Mirdža (Blog), postao jedan od prvih autora (ako ne i prvi) kojima su objavljeni 3D modeli građevina na spomenutom progarmu u Slavoniji. Inače, modeli se rade u Google Sketchupu, a texture su fotografije tih istih zgrada. Ovakav oblik predstavljanja postao je hit u svijetu, tako da sve više velikih poduzeća i gradova upravo u tu svrhu ima svoje službene modele na Google Earthu.  Pošto se mi kao udruga zalažemo i za poboljšanje kvalitete življenja u našem gradiću, ovakve pothvate srdačno pozdravljamo jer predstavljaju dokaz da iako smo žitelji županije koja je po gospodarskom razvoju na posljednjem mjestu u Hrvatskoj, ovdje još uvijek postoje ljudi kojima je zavičaj i njegov razvoj bitan. Treba napomenuti da je ovaj projekt napravljen na vlastitu inicijativu, te bez ičije financijske pomoći (čitaj: iz vlastitog džepa), a s vremenom i ovisno o mogućnostima uslijedit će još modela-što bi moglo značiti da će Nova Gradiška uskoro postati jedan od najbolje predstavljenih Hrvatskih gradova na Google Earthu! U svakom slučaju, čestitke Mirdži na radu i trudu-tako se voli svoj zavičaj, a Vi dragi čitatelji ukoliko Vas spomenuti modeli građevina zanimaju tu su linkovi, pa pogledajte o čemu se tu radi.  
 
Da biste vidjeli modele morate imati instaliran Google Earth (instalacija programa je besplatna). Kliknite na donje linkove za download i otvorite ih u navedenom programu.

Linarta
Franjevački samostan u Cerniku
ekoizvor @ 20:48 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare