Službeni blog Ekološke udruge
"Izvor"
SLUŽBENA STRANICA
Brojač posjeta
100379
Svjetski sat

Zabavno i ozbiljno
Divlji deponiji
Zašto je ilegalno odlagalište otpada opasno?

Zbrinjavanje otpada

Translator
Misao vodilja
"Šuma je savršena ekološka tvornica. Idealno stanište za brojni živi svijet i blagodat za čovjeka."

Blog
srijeda, prosinac 3, 2008

    Iako ste možda zbog toga što konstantno pišemo o raznoraznim problemima koji nas pate pomislili da smo mi Izvoraši skupina pesimista kojima je sve crno, a čaša uvijek poluprazna, uvjeravamo Vas da nije tako. Mi smo Vam zapravo skupina zaljubljenika u život i sve njegove ljepote, a upravo zbog toga se toliko i zalažemo da nam kvaliteta življenja postane što bolja. Kako nama, tako i svima Vama
    Ovo neće biti još jedan post o ekologiji, nego ćemo Vas kroz par fotografija provesti kroz događanja koja su se odvila u našem malom mistu u proteklih 20-ak dana, a pravi su dokaz da ipak postoji kritična masa koja daje sve od sebe da nam upotpuni i uljepša dane. Stoga, ovaj post posvećujemo njima i nadamo se da će takvih sadržaja biti još. Nažalost, nećemo Vam moći u potpunosti dočarati neka od tih događanja (npr. koncert dua Žužak-Čaldarović) jer je to nešto što se treba vlastitim osjetilima doživjeti, ali se iskreno nadamo da ćemo Vas barem zaintrigirati da kad idući put čujete za nešto slično razmislite o tome da taj događaj uveličate svojom prisutnošću.

    Prvi po redu je bio koncert Krešimira Haasa (čembalo) i Krešimira Lazara (violončelo) održan u crkvi sv. Terezije Avilske 3.11.2008. Na koncertu smo mogli čuti kako ovi vrhunski umjetnici stvaraju glazbu na žicama organskog podrijetla

foto

    7.11.2008. u velikoj dvorani Doma kulture organizirana je pjesnička večer na kojoj su predstavljene zbirke pjesama "Srce na dlanu" Ane Maroš i "Molitva" Ane i Ljubice Maroš.

foto

foto

    Zatim je uslijedio još jedan koncert, ali ovaj put u velikoj dvorani Doma kulture. Koncert je održan 10.11.2008., a izvođači su bili Srđan Filip Čaldarović (klavir) i Tomislav Žužak (saksofon).

foto

foto

    Već slijedeći dan održana je tribina "Kako biti bolji i sretniji" mr.sc. Vesne Oršulić na kojoj nam je predavačica kroz 12 točaka pokušala objasniti kako radom na sebi možemo poboljšati i oplemeniti vlastiti život, ali i živote ljudi koji nas okružuju.

foto

foto

    I odmah dan nakon tribine održano je predstavljanje 2. romana Dinka Husadžića Sanskog "Pametno potroši dan" u velikoj dvorani Doma kulture. Ime predstavljene knjige "Pametno potroši dan" definitivno u uskoj vezi sa nazivom tribine "Kako postati bolji i sretniji", mogli bi smo reći i jedna od polazišnih točaka na putu prema tom cilju .

foto

    Ovaj presjek kulturno-umjetničkih događaja u gradu završit ćemo sa izložbom slika grupe ABS za koju nažalost nemamo fotke (koji paradoks ) Mislimo da je važno podržavati i ovaj način umjetničkog izražaja, posebno mlade umjetnike kao što su i ABS-ovci jer je odavanje počasti ljepoti umjetnosti zasigurno jedan od puteva do boljitka i sreće, ali i način kako pametno potrošiti dan . Btw, ABS nema veze sa kočionim sustavom u automobilu, nego je kratica naziva Anti Block System, ali i (slučajno?) izvedenica iz prezimena autora-Alebić, Blažić, Skvrce. 

I onda netko kaže da je Nova Gradiška mali provincijski grad u kojemu se ništa ne događa...

ekoizvor @ 13:24 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare